Over ons

Het online platform Oogstkaart biedt onder meer de Nederlandse bouw- en vastgoedsector de mogelijkheid hun reststromen aan te bieden aan de markt. Ons doel is om zo bij te dragen aan een circulaire economie en een reductie van de CO2 footprint. Wij maken de voorraad gebruikte en/of circulaire materialen en grondstoffen inzichtelijk, voor zowel koop als verkoop. Anders gezegd: wij brengen de urban mining potentie van Nederland in kaart.

Oogstkaart kent een lange geschiedenis en is tien jaar geleden ontwikkeld door Superuse Studios. Sinds 2020 is Oogstkaart onderdeel geworden van New Horizon Urban Mining. New Horizon hangt het circulaire gedachtegoed aan en heeft de intentie op dit vlak impact te maken. Het bedrijf ontmantelt gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik.

Om zowel aanbieders als afnemers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werkt Oogstkaart samen met de materialenscouts van New Horizon. Deze scouts herkennen de waarde van producten en grondstoffen uit de bebouwde omgeving. Door hun inzet kan Oogstkaart een kwalitatief aanbod van reststromen aanbieden.

Vraag en aanbod op Oogstkaart wordt door New Horizon actief bijeen gebracht. Wanneer er een oogstvraag of -aanbod binnenkomt via Oogstkaart, nemen onze materialenscouts met zowel de aanvrager als de aanbieder(s) contact op om een match mogelijk te maken.